Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Среща с дарители

Кметът Любомир Христов се срещна днес с дарители, членове на Управителния съвет на Фондация “Панчо Владигеров” и гости на Шумен по повод 25-годишнината на фондацията и празничния концерт, посветен на големия български композитор.

Сред гостите в зала 203 на общината бяха именитата цигулака Гинка Гичкова, носител на званието “Почетен гражданин на Шумен”, професор в НМА “Панчо Владигеров” и  пианистката Роксана Богданова, преподавател по клавирно обучение в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Родени в Шумен те свързват своята творческа биография с музикалните традиции на нашия град и активно участват в журито на конкурсите за пианисти и цигулари на името на Панчо Владигеров. По думите на проф. Гичкова изключително удоволствие и признание е млади музиканти от целия свят да свирят музиката на Панчо Владигеров и това е един от стимулите, които през годините са увличали хора като нея да помагат на фондацията. От името на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ Джордж-Марк Райнов поздрави общинското ръководство, че поставя наравно необходимостта от икономическо развитие на града и подкрепата за значими културни събития. Проф. Юлиан Куюмджиев, зам.-председател на Съюза на българските музикални танцови дейци и главен редактор на списанието „Музикални хоризонти“ обяви пред кмета Любомир Христов, че Съюзът и Международната фондация ще връчат тази вечер плакет за активната работа на фондацията за популяризиране на творчеството на Панчо Владигеров.

Кметът Христов благодари на  всички, които са активно ангажирани с дейността на фондацията и провеждането на конкурсите в Шумен. Идеята за създаване на фондацията на името на панчо Владигеров тръгва от общинското ръководство преди 25 години и до днес общината си остава най-големият дарител. Името на Панчо Владигеров заслужава това признание както със създаването на фондацията, така и с провеждането на конкурсите за цигулари и пианисти.

По думите на изпълнителния директор на Фондация „Панчо Владигеров“ Диана Дечева фондацията остана в Шумен, въпреки опитите да бъде преместена в столицата, благодарение на подкрепата на общината, на шуменската общественост, на фамилията Владигерови и най-вече заради изключителната воля и ангажираност на Минчо Мичев.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *