Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Солена скорост

Ст. комисар Ялчън Расим представи новия временен шеф на “Пътна полиция” Веселин Георгиев.

18 893 случая на превишаване на скоростта са установили полицаите от КАТ Шумен от началото на годината до 3 декември. Новината съобщи новият шеф на сектор “Пътна полиция” в ОДМВР – Шумен Веселин Георгиев, който встъпи в понеделник в длъжност. Съпоставка с 2016 година показва, че броят на санкционираните водачи само за две години е нараснал три пъти. В “междинната” 2017 глобените са били 13 198.

Шефът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и Веселин Георгиев представиха пред репортери мерките, които МВР прилага за справяне с т. н. пътен травматизъм. “Тя продължава да е основна тема в нашата работа. Работим с приоритет по нея, тя остава проблем на съвременното ни общество въпреки всички действия, които извършваме под формата на специализирани полицейски операции или превантивни мероприятия с граждани, ученици и деца от детските градини. Продължава да нараства броят на тежките ПТП. От началото на годината имаме 93 тежки ПТП-та. Миналата година са били 75, с 18 са увеличени. Другото тревожно нещо в нашите отчети е, че броят на ранените също се е увеличил. М. г. са били 84, сега са 94. Имаме с 10 повече ранени. Броят на убитите е с 4 по-малко. Сега имаме 17 убити от ПТП при 21 за същия период на м. г.” – коментира ст. комисар Расим.

Новият шеф на КАТ Веселин Георгиев сподели наблюдения върху поведението на шофьорите в изкушаващи водачите отсечки като пътя между Шумен и Дивдядово, булевардите “Симеон Велики” и “Ришки проход”, където движението било видимо по-дисциплинирано и вероятно е ефект от контрола на скоростта с новата мобилна камера.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *