От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 258

Смяна на караула

Адвокат Ася Аспарухова  от Местна коалиция ДБГ е новоизбраният зам.-председател на Общинския съвет в Шумен на днешното заседание на местния парламент. За нея гласуваха 26 съветници, 1 беше против и един се въздържа. БСП не участва в гласуването, поради процедурни съображения относно допускането на тази точка в дневния ред.

Адвокат Ася Аспарухова

Аспарухова е с висше юридическо образование, и вече 12 години е адвокат в Шуменската адвокатска колегия, семейна с едно дете. Надявам се да работя в следващите четири години за успешното развитие на Шумен, да загърбим разногласията и да работим заедно за решаване проблемите на града, каза в представянето си пред съветниците Ася Аспарухова.

В новия общински съвет председател на групата от 14 съветници на ГЕРБ ще бъде Борислав Беджев, на 10-членната група на „БСП за България“ ще бъде председател Веселин Пенчев. 5-членна е групата съветници на ДПС и неин председател ще бъде Гюнай Тефиков. Бившата група „За Шумен“ ,която има 6 съветници и влезе от МК ДБГ, се разпадна. В съвета имат присъствие и по двама съветници от ВМРО, ДБ и БСД.

Сесията, свикана от нейния председател Красимир Минчев, избра 10 седемчленни постоянни комисии към Общинския съвет. Председател на бюджетна комисия ще бъде и в този мандат Виолета Неделчева от ГЕРБ. Комисията по икономическа политика ще управлява Детелина Кутева от ГЕРБ, за председател на комисията по ТРСУ бе избран адвокат Артур Алтунян от ДБ, Светлозар Начев от ГЕРБ ще управлява комисията по екология и селско стопанство. Правната комисия ще оглави адвокат Светозар Петков от ГЕРБ, просвета и образование ще се управлява от Албена Иванова от ГЕРБ, директор на СУ „С. Доброплодни“. Комисията по култура бе поверена на Деница Спасова от ГЕРБ, д-р Ивайло Петров от МК ДБГ ще управлява комисията по здравеопазване, д-р Янаки Янакиев от ГЕРБ поема комисията по младежки дейности и спорт, а за председател на комисията по европейски проекти бе избран Камен Андонов също от ГЕРБ.

БСП не бяха представили предварително кандидати за отделните комисии и предпочетоха да сторят това в зала. Липсата на предварително съгласуване и обсъждане попречи на експерти от БСП да попаднат в комисии, където биха били по-полезни с опита и знанията си.

Избрана бе и комисия за конфликт на интереси, неин председател и този мандат ще бъде Димитричка Недева от ГЕРБ. Съветниците според новия закон влизат в категорията лица, които също ще трябва да подават декларации за конфликт на интереси. Крайният срок за това е 10 декември.

Съветниците  избраха и временна комисия за подготовка на Правилник за работата на Общинския съвет. Неин председател ще бъде Даниела Русева от МК ДБГ. До 20 февруари комисията трябва да представи в Общинския съвет проект за Правилник, който да бъде обсъден и евентуално приет през март.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *