Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 96

Седмица на програмирането

На 18.10. от 11ч. в СУ „Панайот Волов“ ще започнат финалните мачове от турнира „Футболна треска“. Инициативата е част от дейностите в училището, посветени на Европейската седмица на програмирането. Организатор на събитието е училищният отбор по роботика „Epsilon Engineers”, който през настоящата седмица по забавен начин ще обучава петокласниците да програмират роботи.

Състезанието е отборно, като задачата на всеки отбор е да вкара най-много „голове“ във „футболната врата“ на своя противник. Ще се използват футболните правила за удар от точката за дузпи, ще се „бият“ по пет удара за всеки отбор, а ако не бъде излъчен победител – още по три. От всеки двубой ще се елиминира по един отбор до излъчването на победител. Има и голяма награда, която е едноплатков компютър и обучение как да се програмира на него.

Целта на събитието „Футболна треска“ е повече деца да се запознаят с цялостната работа с роботи, да разберат как се програмира движение напред, спиране, насочване на робота, пресъздаване на „удар по топка“ посредством втори двигател (допълнителна приставка). Според ръководителите на клуба по роботика Мария Желязкова и Николай Пощаров вложените усилия по подготовката на събитието си струват, защото това е крачка към целта по забавен начин да подготвят децата и младежите за утрешния дигитален свят.

Турнирът се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация Работилница за граждански инициативи, SAP и TechSoup в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *