Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 340

Светва градската елха

На 4 декември в 17 ч. ще грейнат светлините на градската елха. Тържеството с мото „Празнично сияние“ ще бъде  пред ДКТ „Васил Друмев“. Светлините по традиция ще запали кметът на града с пожелания за весела Коледа. В програмата ще участват шуменски детски състави, а атракцията на програмат ще бъде представянето на „Боби шоу“.

През целия месец декември общината планува културни събития за всяка възраст и предпочитания.

За почитателите на симфоничната музика на 7 декември е спектакълът „Оперна гала“, с който ще бъде отбелязана 40-годишната сценична дейност на Калуди Калудов. Солисти: Ана Дитри и Калуди Калудов. Концертът е в зала „Проф. Венета Вичева“ в сградата на Община Шумен, от 18.35 ч.

За периода 10-14 и 17-21 декември“ от 9.30 ч. и 14.00 ч. РБ „Стилиян Чилингиров“ организира коледна работилница „Неуморните джуджета“.

За най-малките театрални зрители на 11 декември ДКТ „Васил Друмев“ от 17.30 ч. ще бъде предтавен мултимедиен спектакъл на ДГ „Щурче „Какво мисли Снежният човек“, а на 16 декември

от 11 ч. ще могат да гледат„Подарък за Дядо Коледа“ – детско театрално представление, автор: Магда Борисова.

На 17 декември в арт-фоайе на общината на 2 етаж, от 11.00 ч. ще бъдат наградени победителите в конкурса за детска рисунка за Коледа и Нова година.

На 18 декември под мотото „ В очакване на Коледа“ е празничният концерт на ансамблите „Мадара“, „Шумен“, „Звънче“, „Луди млади“, „Веселяче“ и „Лудоселци“, с. Дибич, който ще започне в 18 ч. в зала „Арена Шумен“.

За 20 декември ще бъдат връчени наградите „Спортист на годината“. Тържеството е в зала „Арена Шумен“ от 17 ч.

На 31 декември под наслов „Да е честита…“ е новогодишният концерт, с участието на оркестър „Пловдив“ и рок-група „Mr. Hard”. Той ще започне в 22,30 ч. пред сградата на Община Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *