Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

“Родни звуци” в Браила

С концерт на хор „Родни звуци“ в Браила бяха открити честванията на 185-тата годишнина от рождението на Добри Войников. Препълнена с публика зала посрещна известния шуменски хор, който съвсем наскоро отбеляза 120 години от създаването си. Бурни аплодисменти посрещнаха на сцената нашите хористи.  Концертът е първото събитие от многото, с които целият ноември ще премине под знака на годишнината на именития ни съгражданин.

Мястото на концерта не е случайно, тъй като именно в Браила Добри Войников разгръща немалка и значима част от своето творчество и разкрива енциклопедичния си талант. И именно на сцената на днешния театър „Мария Филоти“ той поставя свои произведения. За това, че Войников е важен не само за българския, но и за румънския народ, свидетелства фактът, че в момента едно от заглавията в афиша на браилския театър е именно „Криворазбраната цивилизация“, текст еднакво актуален и в наши дни, както и през Възраждането.

Преди концерта приветствия поднесоха кметът на Браила Виорел Мариян Драгомир, заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова и директорът на театър „Мария Филоти“ Лучиан Сабадос.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *