Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Ред в парка

Само едно нарушение е имало през тази зима на територията на Природен парк „Шуменско плато“ за периода от 13 ноември 2017 година до 12 февруари 2018 година, това отчетоха днес от ДГС-Шумен. През трите месеца на горските пътища в парка бяха поставени бариери и беше забранено преминаването на моторни превозни средства въз основа на заповед на РДГ-Шумен от 13 ноември м. г.

“За втори път ограничаваме движението в парка през зимата, защото видяхме, че превантивната дейност върши много по-добра работа от всичко останало. Журналистът Диян Герговски нарече на шега мерките, които взехме „окопна война“, но за всички е видно, че посегателства в гората нямаше!” –  коментира зам.-директорът на стопанството инж. Тодор Геронтиев. Той каза още, че превантивните мерки изискват по-голям финансов ресурс и натоварват повече колегите му, но пък резултатите показват, че усилията са си стрували.

“През последните няколко години кражбите на дърва в парка зачестиха и затова решихме, че трябва да променим нещо, за да спрем незаконната дейност. Затварянето на горските пътища и 24-часовите дежурства, които даваме се оказаха най-доброто, което можем да направим. След като приложихме тези мерки кражбите на дърва спаднаха рязко.” – обясни инж. Геронтиев и допълни, че при необходимост и през следващата зима ще се иска издаването на заповед от РДГ-Шумен, с която да се ограничи достъпа до платото.

Ръководството и служителите на ДГС-Шумен благодарят на всички граждани, които не само по време на забраната, но и сега подават сигнали за нередности в горите.

Коментари

  • Гражданин май 19, 2018 в 10:55 pm

    Всяка неделя мотористи с крос-мотори карат до пещера “Русалка”. Няма кой да констатира нарушенито

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *