Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 281

Разчистват строителни отпадъци

Площадката за строителни отпадъци от домакинствата в района на Тежкия полк, ще остане затворена и днес. От петък, 10 януари, работници от ОП „Чистота“ почистват терена и извозват натрупаните огромни количества отпадъци. Работата продължава, като се очаква дейностите да приключат до края на днешния ден, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

От общинската администрация напомнят на гражданите, че поставените контейнери са предназначени за събиране на строителни отпадъци до 1 кубичен метър от домакинствата, а не за изхвърляне на отпадъци от строително-ремонтни дейности, извършвани от фирми. Те са задължени да транспортират строителните отпадъци до обособените за тази цел места за оползотворяване или депониране на инертни строителни материали.

В съдовете не може да се изхвърлят мебели, килими, мокети, автомобилни гуми, както и битови и други горими отпадъци. При нарушаване на забраната глобата за физически лица е от 300 до 3000 лв., а за юридически лица и еднолични търговци – от 1400 до 4000 лв.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *