От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 258

Разпределиха местата в СИК

Кметът Любомир Христов проведе днес  консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии /СИК/ в Община Шумен за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент. В тях участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание, както и представители на партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени партии и коалиции.

Членовете на СИК бяха разпределени според предварително представените списъци и според резултатите от предходните избори. В Община Шумен ще има 127 СИК, като в секции с над 500 души членовете на комисията ще бъдат по 9, за секции до 500 избиратели комисиите ще бъдат с по 7 членове, а подвижната секция, ако има такава, ще бъде обслужвана от 5-има членове.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, ГЕРБ ще има 43 председатели , по 42 зам.-председатели и секретари и 238 членове на СИК.

Коалиция „БСП Лява България“ ще има по 42 председателски и зам.-председателски места, 43 места за секретар и 176 членове в СИК.

На Коалиция „Обединени патриоти“ се полагат по 18 председателски и зам.-председателски места, 17 за секретар и 74 членове на СИК.

ДПС ще има 16 председатели, по 17 зам.-председатели и секретари и 77 членове.

Воля ще има по 8 председателски, зам.-председателски и секретарски места, както и 103 места за членове в комисиите.

КП ББЦ, ВМРО, както и РБ  ще имат по 21 места за членове в СИК.

В общината ще има общо 127 секции и в тях в изборния ден ще бъдат ангажирани 1091 председатели, зам.-председатели, секретари и членове.

При разпределението на местата общинската администрация се е съобразила със законовите норми като нито една партия не може да има мнозинство в комисиите, както и че секретарят и председателят не могат да бъдат от една партия или коалиция, уточни кметът Христов.

Кметът призова представителите на партиите и коалициите да се съобразяват с общинските разпоредби и да лепят плакати само на определените за това места. Ще глобявам безкомпромисно, напомни Христов.

В петък от 10 ч. в зала 203 ще бъде теглен нов жребий за местата на отделните партии за лепене на предизборни материали.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *