Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Разкрит и закован

Ей с такива белезници бил закопчан и 27-годишният нападател на старицата.

Извършителят на грабеж на 93-годишна жена в Шумен от преди седмица е разкрит и задържан, а авторството на грабежа е категорично доказано, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. За 72-часа в ареста е задържан 27-годишният Расим Ю., който до този момент има криминални регистрации, но никога не е бил осъждан. След първоначалното отричане на престъплението, след като разбрал, че е закован с доказателства Расим е направил пълни самопризнания, научи Шмоко.

Грабежът е извършен на 27 септември към 22:00 на автобусна спирка на бул. “Симеон Велики” след зала “Младост” в посока “Оборище”. 93-годишната жена, която е бивша разпоредителка в театъра, се връщала от театрално представление. На спирката спряла да си почине, когато до нея седнал млад мъж. Заприказвал я и започнал да се оплаква от житейската си съдба, за несгодите, за това как няма работа. Накрая й поискал някой лев, но жената казала, че е пенсионерка и няма. С това двамата се разделили. Мъжът тръгнал уж в посока на зала “Младост”, а възрастната госпожа към междублоковото пространство.

Когато вече била между блоковете, събеседникът и внезапно се появил отново. Съборил я на земята и измъкнал от пръстите й три златни пръстена, които явно бил набелязал при разговора на спирката. След което изчезнал.

На другия ден синът на възрастната жена видял по пръстите й следи от охлузване и майка му разказала цялата история, а той уведомил полицията. Още в петък започнало разследване и “преглед” на криминалния контингент. Подозренията паднали върху 27-годишния Расим, който вече имал кражби на златни накити от магазини – прибирил си по нещо докато уж оглежда бижутата. Оказало се, че в една от заложните къщи имало разписка за оставено злато с името на Расим. В друга заложна къща били намерени два от трите пръстена. При извършено разпознаване в полицията нападателят бил безпогрешно разпознат от жертвата си. Расим е задържан за 72 часа.

 

От ОДМВР се обърнаха към гражданите с призив да избягват да се придвижват по слабоосветени и безлюдни места в града в тъмната част на денонощието. Ако забележат някой със съмнително поведение веднага да подадат сигнал в полицията чрез телефон 112.

Коментари

  • Запознат октомври 4, 2018 в 8:05 pm

    Защо пишеш глупости? Синът на бабата живее в София. По телефона как ще види пръстите? Съседът ги е видял и я завел в полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *