Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 657

Първа копка

Нов търговски център ще бъде изграден в Шумен източно от магазин „Практикер“. Първа копка направиха днес кметът на общината  Любомир Христов и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев. Преди това архиерейският наместник отец  Димитър отслужи тържествен водосвет.

Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за дома и градината „Практикер“. В новия търговски център ще бъдат разположени магазин за дамскa, мъжка и детска мода LC Waikiki, магазин за спортни облекла и екипировка Sport Vision и дрогерия DM. Позиционирането непосредствено до “Практикер”, на бул. „Симеон Велики“ № 37, е удобно и комуникативно място, където се обособява голяма търговска зона с разнообразие от магазини за дома, семейството и свободното време, смятат инвеститорите.

Новият търговски център в Шумен се очаква да посрещне първите си клиенти през есента на тази година. Предвиден е безплатен паркинг за посетителите, свързан с този на хипермаркет „Практикер“. За главен изпълнител на проекта е избрана фирма “Автострой” ООД.

„След успешната инвестиция в “Практикер” решихме да развием комплекса с още магазини, които да са в помощ на града и региона. Това са спортни стоки, парфюмерия, много хубав магазин за детски дрехи, като това е само първата част от бъдещия търговски комплекс. Това не е МОЛ, а комплекс в синхрон както като паркинг, така и със сградата на “Практикер”.  Истината е, не съм идвал в друг град и да съм се чувствал толкова приятно. Тук има добър екип, не е имало забавяне на документи от страна на общинската администрация, дори напротив. Човек винаги върви в посока, в която усеща, че хората го подкрепят. Смятам, че тази година всички тези магазини ще бъдат отворени и ще зарадваме гражданите на Шумен“, каза в приветствието си Тодор Белчев.

„Поемаме ангажимента да работим конкретно с всички колеги в града да ги използваме максимално за да им дадем възможност да участват в този проект. Благодаря на г-н Белчев че за 10-и път се доверихте на нашата фирма. Надявам се да постигнем това което вие искате навреме, качествено и в срок“, пое предизвикателството изпълнителят на обекта в лицето на Жельо Добрев от “Автострой” ООД:  .

Любомир Христов благодари на Тодор Белчев за поредната инвестиция в нашия град. „За две години – втора инвестиция. Благодаря му за това, което направи в тази част на Шумен. Моите съграждани си спомнят, че това беше второто сметище на Шумен и вижте сега в какъв вид е. Вярвам в търговския нюх на г-н Белчев за това, че Шумен се развива и върви по правилния път. Пожелавам му много и редовни клиенти“, каза шуменският градоначалник.

Според Тодор Белчев много важно е било предварително да се събуди интереса на фирмите, които да дойдат в този град, да отворят свои магазини. „Тези хора ще бъдат наематели, които се довериха на нашия опит – като локация, като качествени сгради, като място, което ще привлича клиенти, затова те тръгнаха с нас“, коментира Тодор Белчев.

Той поясни, че инвестицията ще бъде в две части – първо преди година фирмата купи земята, а сега започва изграждането на сградата, която ще бъде трудна за изпълнение – с пилотно фундиране, тъй като теренът е до река, и сградата трябва да бъде надеждна. Предвижда се да бъде оборудвана с най-модерни технологии – топлоизолации, двойни врати за запазване на температурата, най-модерен вид климатизация.  „Ще бъде изградена на два етапа. Започваме само три магазина – един за спортни стоки, един за детски дрехи и австрийската верига ДМ. Има подготвен проект за още три магазина, които  ще бъдат изградени до тази първа постройка. Сградите ще бъдат едноетажни и удобни за потребителите. Отварянето на обектите ще зависи и от готовността на наемателите“, подчерта Белчев.

Строителството в първият етап ще обхване около 3000 кв. м чиста търговска площ, извън складове и други сервизни помещения. Възможно е още през октомври обектът да бъде готов, но няма връзка с изборите, коментира Белчев. Той предвижда да бъдат открити нови 50 работни места.

Според  Любомир Христов Шумен се развива, има интерес към нови парцели и в Индустриалната зона. Той подчерта, че в последната година има огромен интерес от инвеститори както за търговски обекти, така и за производствени площи. „Едно от условията, които поставяме, е инвеститорите да дават достойни заплати на шуменските работници и специалисти“, заключи категорично Христов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *