Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 631

Първа копка

Днес бе даден официалния старт на строително-монтажните дейности по рехабилитацията на ул. “Цар Петър” и площад граничещ  с ул. “Братя Миладинови” във Велики Преслав. Символичната първа копка бе направена от кмета на Общината д-р Александър Горчев.

Изпълнител на строителните дейности е софийската фирма „Персек груп“. Средствата за рехабилитацията на улицата са от общинския бюджет и са на стойност над 114 000 лв. Проектът предвижда да бъде ремонтирана водопроводната мрежа, ще се положат нови бордюри и асфалтова настилка. След приемането на бюджета за 2019 г. ще се извърши и подмяната на тротоарната площ.

„Улица „Цар Петър“ се явява продължение на ул. „Братя Миладинови“, чийто ремонт бе извършен в предходната година. Тя свързва една от основните улици на Велики Преслав – ул. „Любен Каравелов“, която е включена в друг проект за рехабилитация. Той ще започне в края на тази година“, каза д-р Горчев. Той уточни, че по този начин, с рехабилитацията на двете улици, се прави бърза връзка на транспортните средства, идващи от селата в западна посока от Велики Преслав и Търговище с МБАЛ и трите средни училища, които се намират в този район.

Обектът трябва да бъде завършен в срок от 35 дни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *