Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Пчели в комина

Пчелен рой, заселил се в комин на СУ “Васил Левски” в Тракийския квартал е в дъното на пожара от понеделник привечер на покрива на училището. Това съобщи полицията в Шумен след извършения в понеделник вечерта първоначален оглед на пожарището. Пожарът е бил предизвикан от двама работници, които се опитвали с помощта на горелка да унищожат пчелно семейство в комина, а вместо това подпалили изолацията на покрива.

Както Шмоко.бг разказа, пожарът избухна малко след 16:15 часа в понеделник по време на втората смяна на учебните занятия. По това време строители работели по ремонта на покрива и на последния етаж на южното крило на учебното заведение. Двама от работниците – братята близнаци Людмил С. и Люси С. били ужилени от пчели, скрити в един от комините и след ужилването предприели битка с насекомите. Решили да ги унищожат с помощта на горелка. Вместо да унищожат пчелния рой обаче, те подпалили хидроизолацията на покрива.

Огледът след потушаването на пожара и анализът на ситуацията довели до извода, че близнаците са съпричастни към възникналия пожар. Младежите били от Радомир и били наети от фирма подизпълнител като строителни работници на обекта. И двамата били задържани за 24 часа в полицията, а по случая било образувано досъдебно производство по чл. 331 ал. 1 от НК за подпалване по непредпазливост на чужд имот. Въпросът, който трябва да решат разследващите е дали Людмил и Люси са действали на своя глава или са изпълнявали заповед на висшестоящ ръководител. Виновният за пожара по закон може да получи до 3 години затвор.

Коментари

  • Ахил юни 12, 2018 в 7:39 pm

    Не може,и не трябва да се използват запалими материали в училище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *