Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Приказки по Грим

И тази година приказките на Братя Грим ще завладеят детските сърца по време на ІХ фестивал, чийто домакин неотменно е Шумен.

IX Международен детски театрален фестивал по приказки на класиците ще се проведе на 16 март 2018 г. в Шумен. В програмата е включена Международна изложба от детски рисунки, която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж на Младежкия дом, а децата ще играят на живо на двете сцени там от 9,15 ч. на 16 март. Регламентът предвижда и възможност за участие със запис на постановка. Получените от страната и чужбина записи ще бъдат изгледани в следобедните часове в детски градини от Шумен.  Закриването на фестивала ще бъде от 17,15 ч. в ДКТ “В. Друмев”, където участниците ще получат награди и ще се насладят на малките актьори и танцьори от ДГ “Братя Грим”, които ще представят концерт-спектакъл “Бодливата роза” по Братя Грим. Организатори са Община Шумен и ДГ “Братя Грим”.

Приказен празник за децата организира и тази година Община Шумен и ДГ “Братя Грим”.

В рамките на Фестивала се провежда и форум за учителите – Международна конференция “Европейските образователни проекти и социалното включване”. Тя ще започне  от 13.30. в сесийната зала на Община Шумен.  Съорганизатори са Център за развитие на човешките ресурси – София, Агенцията, администрираща “Еразъм+” за България и педагогическият факултет при ШУ “Еп. К. Преславски”. Участие с доклади ще вземат учители и директори от България / Шумен, Добрич, Асеновград, Варна, Казанлък, Смолян и др/, като и от Румъния, Естония, Литва, Португалия, Полша, Италия, Кипър, Франция.

Гостите от чужбина са в Шумен освен за Фестивала и за участие в обучителни събития по проектите “От учител към учител” и “Новите герои на Европа” по програма “Еразъм+”, в които участват ДГ “Братя Грим” и ДГ “Буратино”. Ще бъдат представени и добри практики, свързани с проекта стратегическо регионално партньорство “Развиване на капацитет в предучилищното образование” по “Еразъм+”, в който партньори са също Община Шумен и Младежки дом.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *