Ще гласувате ли на местните избори през октомври?
Да

or

Не
гласували: 183

По Гогол

Казанлъшкият театър “Любомир Кабакчиев” ще гостува в Шумен на 20.11. 2018 г. от 19,00 ч. в голяма зала с пиесата „Аферата с мъртвите души“ по Н. В. Гогол. Билетите са на цени 8,00 лв. и 10,00 лв.

Драматизация и постановка – Мартин Киселов, сценография -Теодора Лазарова, Станислав Станев. Участват Стефан Марков, Мара Бонева, Ирена Дунавска, Георги Антов, Ивайло Драганов, Георги Атанасов, Милен Вангелов, Петър Петров, Ивелина Павлова, Беатрис Благоева, Сава Драгнев, гостите Димитър Живков и Явор Борисов.

Теоретично, „Мъртви души“ е класика – всички са чували за романа, изучава се в училище, а изразът дори се използва нарицателно… Но на практика това, срещу което се бори Гогол – корупцията в душите ни – продължава да бъде главен проблем на нашето общество, първопричина на всичките ни беди. Уж всички сме чели романа, а все едно не сме го разбрали. Вижте само в каква държава живеем? Как негласно се примиряваме. И колкото и да имаме крещяща нужда от истории като „Мъртви души“, толкова все ги разказваме неадекватно, като вместо да развълнуваме и замислим зрителя, пренасочваме вниманието му от съдържанието към формата. С предстоящата постановка ще опитаме да решим тези проблеми, като свържем историята с ежедневието ни и я представим по ясен, вълнуващ, забавен и динамичен начин.


Един авантюрист – Чичиков, предлага непристойни сделки на помешчиците от N-ска губерния и купувайки крепостните им, доказва тяхното мъртводушие. В действието се намесва самият Гогол и историята се завърта шеметно, за да разберем, колко онова, което се е случвало преди близо двеста години, е ужасно актуално и днес.
 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *