Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 96

Почит за проф. Рашев

Регионален исторически музей – Шумен е домакин на тържество по случай 75 годишнината от рождението на проф. дин Рашо Рашев. Тя ще бъде отбелязана с церемония на 12 ноември 2018 г., понеделник, от 10 часа в Национален историко-археологически резерват „Плиска“. Музейната експозиция в обекта от структурата на РИМ – Шумен носи името на изтъкнатия български учен историк – дългогодишен проучвател на първата българска столица, преподавател и директор на Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките.

Организатор е Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“. Ректорът проф. д.и.н. Георги Колев ще връчи почетен плакет на висшето училище на близките на трагично загиналия археолог, а фотоизложба ще представи моменти от проучвателската и научноизследователската му дейност.

За пета поредна година семейство Рашеви ще награди с грамота и парична сума изявен студент от Шуменския университет. Той е избран от комисия от преподаватели в катедра „История и археология“ и представител на семейството по критериите общ успех от курса на обучението минимум Отличен 5.50, участие в експедиции, археологически разкопки, научни конференции, публикации в областта на историята и археологията.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *