Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 272

Помощ по комшийски

Над 140 хиляди лева са дарили до момента представители на турския бизнес в България за борбата срещу коронавируса по инициатива на Българо-турската търговско-индустриална камара и председателя на нейния управителен съвет Фикрет Индже. 100 хиляди лева е дарила шуменската компания „Алкомет“, очаква се да се включат още представители на бизнеса, коментира изпълнителният директор на БТТИК Венцислав Венков.

Успоредно с това бизнесменът Фикрет Индже и членове на камарата реагирали „в движение“ и на проблема с блокираните на българо-турската граница шофьори на ТИР-ове. За много кратко време от БТТИК се организирали и раздали 2500 „спасителни“ пакета, съдържащи храна, вода и дезинфектанти. Очаква се днес щафетата да поемат и други бизнесмени и представители на НПО.

„Действахме импулсивно и на момента, обадиха се вчера, че опашката е близо 50 километра, шофьорите нямали храна, вода, дезинфектанти и трябваше бързо да измислим нещо. Първма се включи компанията „Алкомет“ от Шумен, после и други и буквално за няколко часа събрахме пари, с тях бяха направени спасителни пакети с храна, вода, дезинфектанти.“ – разказа Венков. Пакетите са раздадени незабавно. „Не сме делили шофьорите на българи, турци или други – храна и вода получиха всички, които се нуждаеха и са блокирани на границата“. – допълни още изпълнителният директор на БТТИК.

„Призовавам  всички според възможностите си и желанията да помогнат с каквото могат. Държавата приема едни мерки, но те едва ли ще бъдат достатъчни, затова трябва бизнесът да се включи с това, което може. Призовавам всички да помогнат. Шумен е силен икономически център, има сериозен бизнес, който трябва да се включи. Това са измеренията на съпричастността – да помогнем с техника, с дезинфектанти, с пакет храна за шофьор, който два дне не е ял. Малки, обикновени неща, но от голямо значение, което ще оценим впоследствие.“ – коментира Венцислав Венков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *