Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Полезни ходове

Провеждане на среща в МРРБ, които да установят реалното състояние на ВиК-дружеството, изготвянето на анализ на инвестиционната програма, който да бъде представен в КЕВР, а нейното неизпълнение да стане основание за запазване на цената на водата на Шумен, както и да се извърши ревизия на договора на водната Асоциация с ВиК дружеството. Такива са полезните ходове, които кметът Любомир Христов вижда на този етап, свързани с проблемите около ВиК и доставяната от него вода за шуменци.

Не съм защитник на ВиК, но искам Шумен да има довеждащ водопровод и пречиствателна станция за питейни води. Така на последната за годината пресконференция кметът Любомир Христов обоснова действията си в последните месеци, свързани с водното дружество.

Той обясни подкрепата си за инвестиционния план на ВиК с необходимостта чрез него водното дружество да може да кандидатства за финансиране от прединвестиционната програма. „Ще продължа да работя и ще водя битка, ще инициирам срещи, за да се запази цената на водата и да продължи изграждането на пречиствателната станция за питейни води“, каза Христов и подчерта, че проблемът с водата не трябва да се политизира. Според Христов, заради неизпълнението на инвестиционната програма на водното дружество цената на водата не трябва да се повишава. „Ще настоявам пред КЕВР цената да бъде запазена, каза Христов.

Предстои всеки момент да бъде обявена и обществената поръчка за избор на изпълнител на пречиствателната станция за питейни води, каза Христов.

Като следваща задача за 2019 година кметът си поставя поетапното довършване на ремонтните дейности по спортна зала „Плиска“, които започнаха неотдавна.

На дневен ред е и стартирането на реконструкцията на стадион „П. Волов“. Според кмета вече има изготвен идеен проект, който предвижда входът да бъде от бул. „Симеон Велики“, а сегашните трибуни да бъдат съборени, като се запази само северната част. Капацитетът му ще бъде за 10 000-12 000 зрители, а за изграждането му ще се търси външно финансиране, уточни Христов.

Общината ще направи реверанс към шуменци по Коледните празници като паркирането в синята зона ще бъде безплатно, каза още кметът.

Градоначалникът благодари на журналистите за съвместната работа и ги призова през следващата година да пишат повече за добрите неща и за добрите хора, да бъдат критични, но и обективни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *