Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 272

Платете с отстъпка

Всички граждани, които трябва да платят местни данъци и такси, вече са получили информация за дължимите суми. Над 76 836 съобщения са изпратени на физически и юридически лица от община Шумен за 2020 г. В тях са посочени дължимите суми за данък сгради, такса битови отпадъци и данък МПС за настоящата година, съобщават от пресцентъра на кметството.

От общинската администрация напомнят, че ако до 30 април се заплати пълният размер на задълженията, се ползва 5% отстъпка. Данъците към местната власт могат да се платят на две вноски през годината. Първата е до 30 юни, а срокът за втората част на задължението е до края на октомври. След тези срокове се начислява лихва, предупреждават още от общинската данъчна служба и припомнят, че през 2020 г. община Шумен запазва нивата на различните видове местни налози.

В съобщенията са описани и начините, по които може да се направи плащането. Това става на касите на отдел „Местни данъци и ТБО“, които работят без прекъсване от 08.30 до 18.30 часа в делничните дни. Данъчните си задължения гражданите могат да заплатят и по банков път. Номерът на банковата сметка може да се види на сайта на община Шумен  тук. Плащането може да се извърши и по интернет чрез www.ePay.bg от регистрирани клиенти на „Изипей” АД с дебитни и кредитни карти – VISA и MasterCard. Този начин дава възможност на гражданите след регистрация, изтегляне на нужните приложения и следвайки посочените стъпки в сайта, да заплащат своите данъци и такси от място, удобно за тях – през мобилно устройство или компютър/лаптоп.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *