Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 618

Партия шах

Под надслов „Подкрепи и насърчи“ днес в съдебната палата в Шуменсе проведе шахматен турнир. В импровизираната шахматна зала в коридора на ет.2, сили премериха съдии, прокурори и съдебни служители от Окръжен съд-Шумен, Окръжна прокуратура-Шумен, Районен съд – Шумен и Районна прокуратура – Шумен, които се изправиха на шахматната дъска срещу младите спортни надежди от шахматен клуб „Шумен“.


Йоан Иванов на 11г., Димитър Русев на 12г., Християн Денчев на 14г., Михаил Костов на 15г. и Георги Ганчев на 17г. очаквано спечелиха по-голямата част от партиите и надделяха над участниците-магистрати и съдебни служители. Към демонстративно състезание имаше голям интерес от всички работещи в органите на съдебната власт в града. Активността надмина очакванията и се наложи на петте шахматни дъски да се проведат по няколко партии, които донесоха и много положителни емоции. Съдия беше младия треньор от клуба Радостин Рафаилов, който сподели, че състезанието е било доста оспорвано и похвали участниците от съдебната палата за умението им да играят шах на едно доста добро ниво.


В края на турнира децата от шахматен клуб „Шумен“ получиха подаръци от съдия София Радославова – педседател на ОС-Шумен. Те спечелиха и наградния фонд на турнира, осигурен с доброволните средства на всички в съдебната палата.


Събитието е част от инициативите на Окръжен съд – Шумен по отбелязване на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.


Утре в 11.00 ч съдии и служители на Окръжния съд в Шумен ще посрещнат и най-малките си гости. Ученици от 4-ти клас на НУ „Ил.Р.Блъсков“ ще проведат своя час на класния в съдебната зала.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *