Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 275

Паркомати от юли

Заплащането за престой на автомобили в синята зона ще може да става на паркомат от началото на юли. Това съобщи за Шмоко.бг управителят на “Общински жилища и имоти” Юлиан Вълчев. Първите пет паркомата вече са монтирани по бул. “Славянски”.

“Ние ги монтирахме в началото на седмицата, засега са пет стационарни апарата и очакваме до края на тази седмица да бъдат сключени договорите с мобилните оператори за таксуването”- обясни Вълчев. Системата ще бъде тествана през следващите две седмици, а на 2 юли трябва бъде пусната официално в експлоатация и да може да се заплаща за паркиране на самия паркомат и с СМС.

В момента апаратите са в неработен режим и на екрана им излиза стандартният надпис “Автоматът не работи! Можете да заплатите като изпратите СМС на номер 1354 с рег. номер на МПС или от проверяващ служител в зоната.” За да не се объркват гражданите днес екранът ще бъде закрит.

 

Паркоматите са модел ““Presto Europe” на швейцарската фирма IEM и са доставени от фирмата “2 плюс България”, която единствена кандидатства за обществената поръчка за техническата реализация по въвеждането на синята зона с доставката на необходимото оборудване и софтуер, на 5 паркомата и 5 персонални устройства за проверка, както и интегрирането на системата с мобилните оператори.

 

Устройствата са като тези, които вече са монтирани в Бургас и Созопол и дават възможности за плащане с монети, жетони или кредитна карта.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *