Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 96

Паркингите пак на сесия

35 точки ще обсъждат общинските съветници на предстоящата сесия на Общинския съвет, свикана от председателя Борислав Беджев за 25 октомври. Те бяха одобрени на заседание  на Консултативния съвет днес. Към тях вероятно ще има и допълнителни точки като питането на Даниела Русева, която е забелязала някои несъответствия с наредбите за паркирането в синята зона. Според нея в Наредбата на общината не е предвидено касовата бележка, получена от касиера, да се поставя на предното стъкло. Така гражданите, пропуснали да сторят това, им се слагат скоби и трябва да заплатят 15 лв., за да ги откопчеят, твърди Даниела Русева. Другият пропуск, който тя е забелязала, е че колонките за автоматично таксуване не издават фискален бон. Според нея в наредбата пише, че хартиеният носител е задължителен.

Дебат ще предизвика и точката за извънредно  неприсъствено Общото събрание на ВиК. Управителят на дружеството Красимир Ганчев подаде оставка преди дни, а освен това се иска и промяна на Устава на дружеството, което да даде възможност при избора на нов управител да се търси човек в по-широк спектър специалности – икономически, юридически и др., а не само тесен ВиК-специалист, както е досега.

Точката за преобразуването на паркинга зад библиотеката в синя зона отново ще влезе в дневния ред, въпреки че на предходното заседание имаше дебати по този въпрос и съветниците отказаха да дадат съгласие.

Съветниците ще трябва да изслушат и анализ за въведените от началото на годината  делегирани бюджети в детските градини.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *