Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Още 1.4 млн за Преслав

Нови 1.4 милиона лева ще влязат в инфраструктурата на Велики Преслав за подмяна на водопроводи по улиците на града, съобщи пред Шмоко.бг кметът на общината д-р Александър Горчев. “Днес е публикувано решението на УС на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), с което в сектор “Води” се утвърждава за финансиране подаденият проект от община Велики Преслав “Подмяна на водопроводи по улици във Велики Преслав, съпътстваща изпълнението на проект “Реконструкция и рехабилитация на улици в гр. Велики Преслав”. – обясни д-р Горчев.

Одобреният проект по ПУДООС е е финалната част на действията на администрацията в старата столица за осигуряване на финансиране за подмяна на уличните водопроводи в град Велики Преслав по улиците “Любен Каравелов” и “Йоан Екзарх”, “Лозарска”, “Чергубиля Мостич” и “Отец Паисий”. “Тези средства, защитени от общинската администрация допълват спечеления проект и подписан с държавен фонд “Земеделие” по програмата за развитие на селските региони по мярка 72, с което се финансира асфалтирането, поставянето на бордюри и изграждането на новите тротоари по същите улици на стойност над 1.75 милиона лева.” – коментира още кметът на Велики Преслав.

В момента в ход са процедурите за избор на изпълнители по “асфалтовия” проект, които трябва да приключат в най-скоро време, но ще се наложи администрацията да ги синхронизира така, че първо да върви подмяната на водопроводите, а след тях възстановяването на инфраструктурата – асфалт и тротоари. “По тази причина ще стартираме едновременно двата проекта, да ги изпълняваме в синхрон и да сме готови до края на лятото на следващата година.” – допълни д-р Александър Горчев.

Точният размер на отпуснатото финансиране по ПУДООС е 1 336 336, 95 лева с ДДС. Управляващият орган на ПУДООС е счел, че проектът отговаря на приоритет “Финансиране или съфинансиране на обекти, изпълнявани със средства от програма ИСПА, ФАР и др. или финансиране на обекти, съпътстващи обекти, финансирани със средства от Европейския съюз или други източници.”

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *