Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 276

Официално – 3,40

Официално, със заповед на управител на ВиК Шумен, цената на водата от 1 януари 2019 г. става 3,40 лв. Въпреки изпратените от кмета Любомир Христов и областния управител Стефан Желев писма за запазване на старата цена и въпреки обещанието да изчака решението на Общото събрание, както и свиканата за днес среща на кметовете от областта по този повод, днес сутринта заповедта за увеличението бе публикувана на страницата на водното дружество.

Областният управител Стефан Желев бе неприятно изненадан от шефа на ВиК, който публикува днес заповедта за по-високата цена на водата.

На днешното съвещание при областния управител инж. Марков, управител на ВиК, не е дал смислен отговор, освен, че има срокове, които трябвало да спазва. Това е цинично, след като няма подобряване на качеството на услугата, коментира областният управител, който не е очаквал толкова бързо решение от страна на управителя. Той е длъжен да не надвишава определената от КЕВР цена, но може да задържи старата, припомни Желев и уточни, че ВиК Враца са излезли със становище, че няма да вдигат цената.

Въпреки издадената заповед за новата цена, на днешното заседание кметът на Шумен Любомир Христов е поискал свикване на извънредно Общо събрание на ВиК. Според него дневният ред включва вземане на решение за възлагане на управителя на водното дружество да запази старата цена на водата. Извънредното събрание ще бъде свикано в периода 4  – 7 февруари.

Решено е било и да бъде създадена работна група, която да анализира договора между водната Асоциация и ВиК, тъй като много от постановките в него не са изгодни за общините. Събранието ще предложи на МРРБ да промени части от договора, за да се осигурят повече права на общините. Промените ще включват и неустойката за неизпълнение на инвестициите, която сега е 0,1%. За 12 февруари е насрочено извънредното заседание на водната асоциация, на което ще се обсъди възложения анализ.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *