Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 272

Отменят концерта за 3-ти март

Заради усложнената епидемиологична обстановка се отменя спектакълът „Памет българска“, посветен на 3 март, който трябваше да бъде представен на сцената в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ в Шумен, съобщават от пресцентъра на Общината.

Всички останали събития, включени в празничната програма за Трети март, ще се състоят в часовете, в които са обявени предварително.

Тържествата ще започнат сутринта в 10,00 часа в храма „Свето Възнесение Господне“, където ще бъдат отслужени заупокойна молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве. Ще бъдат положени и венци и цветя пред паметника на капитан Колесников в двора на храма.

От 11,00 часа е голямото българско хоро на площада пред  ДКТ „Васил Друмев“ на танцьорите от НЧ „Асен Златаров-1872“ и различни непрофесионални танцови групи.

Кулминацията на честването на 142 години от Освобождението и Националния празник на България – 3 март, е тържествената вечерна заря-проверка. Тя ще започне в 18,30 часа на площад „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци. Слово за националния празник ще произнесе деканът на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ полк. Дилян Димитров.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *