Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Опасни клони

Опасните клони и дървета в парк „Кьошковете“ ще бъдат премахнати преди началото на зимния сезон, съобщи зам.-директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев. Обследването се прави по настояване на кмета на община Шумен Любомир Христов, съобщават от пресцентъра на СИДП.

Очаква се утре да бъдат определени експертите, които ще кажат кои дървета на територията на парка са опасни. В комисията ще влизат лесовъди и специалисти от ДГС-Шумен, община Шумен, РДГ-Шумен, ПП „Шуменско плато“ и РИОСВ. Проверката ще бъде направена в петък и ще обхване дърветата от парк „Кошковете“ до пещера „Русалка“.

Целта на огледа, който ще направим е да бъдат премахнати потенциално опасните дървета и клони по алеите и пътеките, където често се разхождат граждани. Въпреки мерките, които ще се вземат, искам да напомня на шуменци и гостите на града, че паркът е горска територия, а според Закона за горите в горските територии, туристите влизат на собствен риск, обясни инж. Геронтиев. Той каза още, че на много места на платото са поставени табели, които предупреждават хората за опасни дървета. Най-много те са в района на 120-годишните букови насаждения, около хижа „Пазачница“ и вилата на военния факултет.

В парка има много стари дървета и зимата при обледеняване и силен вятър част от тях са опасни. Приканвам шуменци да бъдат внимателни по време на разходките си в гората, за да няма инциденти и всички ние да се наслаждаваме безпроблемно на красотата на Шуменското плато, допълни инж. Тодор Геронтиев.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *