Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 340

Номинации за “Нирвана”

 

Постановката „Нирвана” от Константин Илиев на режисьора Максима Боева е номинирана в три категории на традиционните Национални награди за сценични изкуства ИКАР 2019.

В категория „Дебют“ номинирани са:Максима Боева за режисурата на „Нирвана“ и актрисата Ирина Митева за ролята на Жената.
В категория „Сценография“ е номиниран Борис  Далчев, който изработи сценографията на „Нирвана“.
Номинациите бяха обявени преди минути на пресконференция в Литературен клуб „Перото“, НДК, София.
Комисията е в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. д.изк. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор и педагог), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор).


Припомняме, че спектакълът “Нирвана” бе удостоен с две награди от фестивала Друмеви театрални празници „Нова българска драма” 2018 за цялостен спектакъл и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Носител е и на четири награди от 29-ия Национален фестивал на малките театрални форми във Враца: за режисура на Максима Боева, за сценография на Борис Далчев, за мъжка роля на Александър Евгениев за ролята на Мъжът и за женска роля на Ирина Митева за ролята на Жената. Режисьорът Максима Боева беше отличена и с наградата от първото издание за млад театрален режисьор „Слави Шарков“ 2018 г.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *