Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 132

Новодомци в зоокъта


3 кеклика, три яребици и пет фазана са новите обитатели на зоокъта в Шумен. Птиците, които са характерни за фауната на шуменския район са осигурени от ловно дружество “Сокол” и бяха докарани в новия си дом в петък по обяд. Засега са настанени в две от старите клетки, докато мине периодът за адаптация и не бъде готова новата волиера, в която ще живеят в условия близки до натуралните.

Започнахме реконструкцията на зоокъта в началото на юли, обясни пред Шмоко.бг Златин Кайряков, управител на Общинско предприятие “Паркове и обредна дейност”. “В момента се приключва с бетона по голямата волиера, а другата седмица започва издигането на металните й части.” – обясни Кайряков. Волиерата ще бъде първата по рода си у нас и ще позволява на посетителите да влизат при птиците и да имат по-близък контакт с тях. Очаква се птичият дом да е готов към 15 септември.

Успоредно с това се работи и в останалата част на зоокъта. Изрязани са старите клетки на маймуните, започва реконструкция и изграждане на нови клетки, в които още през тази година ще бъдат заселени два вида маймуни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *