Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 340

Нови цени за Арена

Нови почасови цени за ползване на обособени части от многофункционална зала „Арена“ ще бъдат обсъждани на предстоящата на 25 април редовна сесия на Общинския съвет в Шумен. Това е една от точките в дневния ред, който на Консултативен съвет, свикан от председателя Борислав Беджев, само за десетина минути бе одобрен.

За двама нови почетни граждани ще трябва да се произнесат съветниците. Това са общественикът Нико Майеров и треньорът по вдигане на тежести Иван Лечев. Вносителите смятат, че и двамата имат съществени заслуги за развитието на Шумен, уточни Беджев.

Ще бъдат гласувани и утвърдени носителите на Наградата на Шумен в системата на образованието и в системата на културата. В системата на културата наградите ще бъдат връчени на тържествената сесия на 11 май – Деня на Шумен, а на образованието – на 24 май.

Съветниците ще трябва да обсъдят и да приема годишните финансови отчети на едноличните общински търговски дружества. Ще бъде обсъждана и Наредбата за управление на отпадъците.

Ще бъде обсъждан и въпросът за безвъзмездното прехвърляне на държавата на язивири общинска собственост. Предвиждат се продажби на поземлени имоти и учредяване на право на строеж на гаражи.

Борислав Беджев не можа да отговори на въпроса защо в комисията за конкурса за избор на директор на Телевизия Шумен не е имало компетентни специалисти по телевизионна журналистика. Според него конкурсът е бил законен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *