Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 191

Нови пешеходци

117 нови пешеходци регистрира през декември полицията в Шумен. Толкова е броят на шофьорите, останали без шофьорски книжки през последния месец на 2018, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова в обобщена справка за нарушенията и наказанията по линия на пътния трафик в Шумен.

81 свидетелстваза управление на МПС са били отнети от водачи, които управляват с наложено наказание „глоба“, незаплатена в срока за доброволно заплащане. Временно са спрени от движение 46 пътни превозни средства- за това, че нямат задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, заради собственици, които са допуснали или предоставили мпс на водач с концентрация на 0,5 промила алкохол , за управление на мпс с наложено наказание „глоба“ незаплатено в срока на доброволно плащане.

През декември е била прекратена и регистрацията на 35 пътни превозни средства – 22 са на собственик, който управлява без да е правоспособен, или лишен от правото да управлява. В 13 от случаите е прекратена регистрацията на собственици, които управляват с концентрация над 0,5 промила, който е употребил наркотични вещества или аналози , както и при отказ да му бъде извършена проверка с техническо средство или други проби за анализ.

678 водачи са санкционирани от полицейски служители за неправилно спиране и паркиране през месец декември. При извършените проверки са установени 333 , които не спазвали предимство, знаци и сигнали, 100 водачи, които са управлявали техническо неизправно моторно превозно средство, а 252 са били с нередовни пътни документи. 17 са засечените неправоспособни водачи в последния месец на годината, които въпреки липса на свидетелство за управление са шофирали. За неизползване на обезоасителен колан или каска са санкционирани 91 водачи, 14 са ползвали мобилен телефон докато шофират, без да ползват устройство „свободни ръце“. По време на проверките били установени 34 водачи, които били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. През декември двама са отказали да бъдат тествани с техническо средство. С алкохол зад волана са засечени по петима с концентрация от 0,5- 0,8 промила, двама от 0, 8 – 1,2 промила и 15 с концентрация на алкохол над 1,2 промила.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *