От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 269

Неясноти около ралито

50-ото Рали Стари столици може и да има В Шумен през септември, ако патентното ведомство и комисията по лицензиране не присъди името „Стари столици“ на АСК „Стари столици“, с председател Петър Минчев, който оспорва собствеността му. Но дори и с друго име, рали ще има, това заяви днес Савко Панайотов, председател на автомобилен клуб „Шумен ауто спорт“. Заедно с Валери Балабанов двамата представиха пред кмета Любомир Христов пълната документация на сдружението и го увериха, че новият клуб има права за провеждане на състезанието. Панайотов потвърди, че през април ще се проведе и високопланинското рали на името на Валери Великов.

В разговора с кмета стана ясно, че при наличието на лиценз, общината ще подкрепи инициативата с 50-годишна история. Предвидили сме в бюджета общо за двете ралита 30 000 лв. лв. и чакаме да видим регистрацията, коментира Христов.

Панайотов уточни още, че тази година Рали България също ще премине през Шумен, но общината няма финансови ангажименти за него.

В приемния ден на шуменския кмет Красимир Атанасов засипа градоначалника  с предложения  за подобряване на градската среда. Бившият морски офицер сам и доброволно подменя табелите в природен парк „Шуменско плато“, но има поглед и върху градската среда. Той предложи покриване на река Енчова край зала „Арена Шумен“, тротоар по „Владайско въстание“ от пожарната в посока към чешмата, поставяне на обезопасителна мантинела на завоя край Боровец, Той поиска да се дава справка и за качеството на водите в чешмите и кладенците, да се забрани паленето на отпадъци в дворовете в Дибич, както и да се премахне в същото село бетоновият канал, където шофьорите си сменят маслата и изливат отработената течност край съоръжението.

Диян Гочев пък, представител на фирма „Крудл“ ЕООД, предложи да се направи пътна връзка между кв. „Тракия“ и индустриалната зона около завод „Мадара“. Той предлага да се изгради прелез с бариери по пътя на автобус № 9, в района на фирма „Тотал“, който да излиза до „Мадара“. Според кмета Христов въпросът е в компетенциите на транспортното министерство, но ще съдейства при възможност такава връзка да се осъществи, тъй като ще облекчи движението около Руски паметник, откъдето сега преминават живеещите в „Тракия“, за да отидат на работа в индустриалната зона около „Мадара“.

С искане за премахване на стар електрически стълб, който не е включен в мрежата, дойдоха живеещи в санирания блок на „П. Берон“ 2. Освен това те поискаха и нова детска площадка, както и покриване на реката около зала „Арена“. На въпроса им за обособяването на велоалеи, кметът отговори, че е възложил на Архитектурния съвет към Община Шумен да намери кардинално решение на въпроса, който отдавна стои на дневен ред.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *