Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 108

Неоткрити таланти

Трескава подготовка за началото.

ХI конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания “Неоткрити красиви надежди” стартира снощи на откритата сцена в Приморско. В него участват над 300 души от домове и защитени жилища в страната. Конкурсът се организира от шуменското Сдружение „Сийна зора“, със съдействието на Община Приморско. Заключителният му етап ще бъде на 1 октомври в Шумен.

Председател на журито е доц. д-р Николай Николов – катедра соц.дейности в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и членове Златка Ставрева- народна певица, Христо Иванов – театрален режисьор в ДКТ Видин и в КТ “Цвете “, Десислава Моралес- актриса, Моника Господинова- дизайнер, създатетел на Марка ” Емгриел”, Христо Ламбрев- музикант и композитор. Водещ на конкурса от самото му създаване е доц. д-р Живко Жечев от Шуменския университет.

Журито

И публиката.

Първата вечер на конкурса се представиха художествени групи и състави от социалните домове за хора с ментални увреждания. Журито класира на първо място Селище „Качулка“ от Сливен, които се представиха със сложна композиция, пресъздаваща отношението между хората, под наслов „Всичко е любов“, съобщи Денка Стоянова от „Сияйна зора“. Второто място бе за Дом „Св. Пантелеймон“ община Каварна, които пресъздадоха народни обичаи. Третото място остана за танцовия състав на гр. Твърдица, област Сливен.

„Художествените състави са подготвили програмите си с помощта на социалните специалисти. Това е едногодишния им труд и представянето на тези хора е много важно за тяхното самочувствие и социализация. Освен това се опитваме чрез такива изяви да покажем навън работата на соцалните специалисти, която никак не е лека, но е безкрайно необходима за хората с проблеми“, каза Денка Стоянова.

Довечера на сцената в Приморско ще се представят състави от представители на защитени жилища в страната.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *