Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 631

Мечтите на “Алкомет”

Пътуване в мечтите – така определи новия етап от инвестиционната програма на “Алкомет” собственикът на компанията и председател на надзорния съвет на дружеството Фикрет Индже в тържествена церемония по случай пускането в експлоатация на нова 2500-тонна високотехнологична преса за алуминиеви профили. За пуска на новите мощности в компанията на членове на правителството в завода пристигна министър-председателят Бойко Борисов. Фикрет Индже, премиерът Борисов, кметът на Шумен и министри заедно прерязаха лентата на новото производство, с чиято помощ още през следващата година “Алкомет” трябва да достигне оборот от половин милиард лева.

“Ние като “Алкомет” започнахме тази история преди 20 години. Тогава имахме друдности, но също така имахме и мечти. Днес някои от тези наши мечти се сбъднаха. Например в началото имахме само 6 хиляди тона производство годишно, оборотът ни беше 10 милиона евро. За 20-те години, които изминаха, достигнахме един капацитет от 70 хиляди тона 200 милиона евро оборот.” – с тези думи се обърна към бизнеспартньорите си и всички гости на тържествената церемония в “Алкомет” Фикрет Индже.

 

“Това разбира се е само една част от нашите мечти, ние имаме още много мечти и във връзка с това от сърце искам да благодаря на всички държавни институции, на местното управление, на нашите работници  – на всички от сърце им благодаря. И тези цифри, които ще посоча, от сърце вярвам, че всички заедно ще ги постигнем. Вярвам в това защото ние като “Алкомет” имаме една много енергична структура, имаме много млади хора сред нас и след малко тези инвестиции, които ще открием те положиха много труд за тези инвестиции и от сърце им благодаря за това. От другата страна искам също да благодаря и на всички наши клиенти за който аз казвам че те са стопани на този завод, на всички наши доставчици им също благодаря от сърце. На банковия сектор – за да се случат всички тези работи са необходими финанси, пари и аз много благодаря на банковия сектор.” – допълни още собственикът на компанията. В лирично отклонение Индже изказа благодарност и на своята съпруга. “Снощи когато разговарях с моята съпругата за хората, на които съм благодарен, тя ми каза: Заради търпението, което показах, трябва също да благодариш и на мен. Много благодаря, обаче и пожелавам още повече търпение.” – развесели залата Фикрет Индже.

Председателят на Надзорния съвет на “Алкомет” се спря и на новите мечти и на мощностите, които се откриха днес. “Имаме 3 инвестиции в отделните цехова, леярен цех, валцов цех, пресов цех. Днес откриваме първата част и, дай Боже до края на годината, до края на лятото да открием и другите две части. И по този начин да продължаваме нашето пътешествие в нашите мечти. Моите мечти са следните: През 2020 година очакваме един оборот от 250 млн. евро (500 млн. лева) и в следващите три години имаме нужда от инвестиции на стойност 25 млн. евро. Когато приключим тези инвестиции, “Алкомет” ще се превърне в една фирма, която ще има оборот от 550 мил.евро  – 1,1 милиард лева и продукция с обем 500 хиляди тона годишно.”  – коментира Фикрет Индже.

“Благодаря на инвеститорите. 2500 тона преса,  високотехнологична, 100 милиона лева инвестиция, 100 работни места. И тези, които говорят за инвестициите в България ги каня с мен в Кърджали, в Русе, днес в Шумен и на други места да видят реалната индустриализация и икономиката на страната. Защото тези заводи правят високия брутен вътрешен продукт.” – каза пък при пускането на новите мощности министър-председателят Бойко Борисов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *