Ще гласувате ли на евроизборите през май?

or

гласували: 275

Ловджийски набор `2018

66 кандидат-ловци могат да се похвалят вече с ловни билети и да обикалят ловните полета в Новопазарско, съобщи пресаташето на Североизточното държавно предприятие в Шумен Татяна Димитрова. На изпита, организиран от Ловно-рибарско сдружение “Станата” в ДГС – Нови пазар са се явили 79 кандидати. В списъка с новите ловци има и четири дами, които са покрили изискванията за точна стрелба и са успели да отговорят на теоретичните въпроси.

Всяка година около 250 жители на областите Шумен и Търговище изявяват желание да станат ловци, обясниха от СИДП. През последните няколко месеци изпити за ловци освен в Нови пазар е имало и в Попово, Омуртаг и Търговище, а през тази седмица ловният експерт на РДГ-Шумен инж. Юлиян Будаков препитва и мераклиите за ловен билет от Шумен.

В Попово новите членове на ловджийската общност вече са 27, при 38 кандидати. Една дама ще ловува вече с дружинката си в Омуртаг, а още 30 мъже са се справили с поставените им задачи. Желаещите да получат ловен билет в Омрутаг са били 40, но 9 са отпаднали поради слаба подготовка. Изпитите в общината се организират от ЛРС „Хан Омуртаг“ и ДГС-Омуртаг.

Най-малко са били мераклиите да нарамят пушка в Търговище – там кандидатите са били едва 28, като само 16 от тях са покрили изискванията, а пък сред тях отново има и дама.

В края на тази седмица ще стане ясно колко шуменци ще се справят със задачите, които им е подготвил инж. Юлиян Будаков. Тук кандидатите са 30, но 4 са отпаднали на теоретичните изпити, които са се провели от 9 до 11 юли. Днес и утре, на стрелбището до Ловна хижа „Диана“, кандидат ловците ще трябва да докажат, че имат точен мерник и могат да улучат нужния брой панички, за да преминат и последното изпитание. 3 шуменки са успели да докажат при последния ловджийски набор, че ловът не е само мъжка територия и много жени се справят дори по-добре от колегите си.

През следващата седмица изпити за ловци ще има и във Велики Преслав.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *