Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 96

Крадци на дърва

Снимка: Архив

Автомобил и общо 14,3 куб. м незаконно добита дървесина са конфискувани при проверки на горските стражари в обхвата на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, съобщи пресаташето на СИДП Мина Павлова.

Моторно превозно средство и натоварените в него 3 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход са задържани при обход на територията на ДГС „Нови Пазар”.

Служителите на ДЛС „Тервел” са разкрили незаконната сеч на 6,3 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени шест акта. Други два акта и един констативен протокол са съставени при проверките в ДГС „Търговище”, където горските стражари са задържали 5 куб. м незаконно добити дърва за огрев. Акт по Закона за горите е съставен и при
проверките в ДГС „Смядово”. През изминалата седмица служителите на всички горски и ловни стопанства към СИДП са извършили общо 870 проверки. 155 от тях са на
обекти за добив на дървесина, 274 – на превозни средства, 441 – на физически лица, от които 388 – на ловци, а 5 – на любители на риболова.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *