Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Крадат повече коли

Увеличение на броя на регистрираните противозаконни отнемания на МПС отчита за първите шест месеца на годината ОДМВР – Шумен. Като цифри броят на “кражбите” на коли не е драстичен, а относителният дял на този вид престъпления е нисък – 0.77 на сто, но нарастването може да мине за значително спрямо м. г. Осем коли са изчезнали в Шуменско от началото на годината срещу 3 през същия период на 2017.

В навечерието на празника на служителите на МВР 5 юли отчет за състоянието на престъпността и борбата с нея представи пред репортери директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим. Расим посочи намаление от 9.93 на сто на регистрираните престъпления на територията на Шуменска област за шестмесечието – 1043 при 1158 за първото полугодие на 2017. Регистриран и ръст на разкриваемостта с близо 2 пункта – от 44.73 през м. г. на 46.69. Това са 31 разкрити престъпления повече.

Намаление отчитат полицаите при престъпленията против собствеността – с 12.39 на сто. По-малко са ражбите, но пък има повече грабежи. Ст. комисар Расим акцентира на проблема с травматизма в пътнотранспортните произшествия. От началото на годината са загинали шестима, ранени са 47, тежките катастрофи са 44.

Регистрирани са 44 престъпления свързани с наркотични вещества спрямо 36 за миналогодишния период. Иззети са общо 53,727 кг. марихуана, 223 стръка канабис, 98 грама амфетамини, 72 грама дизайнерска дрога, 2гр. хероин, 2 гр. метамфетамин и 8 гр. кокаин. През първите шест месеца на годината са устанвени 25 водачи, които са управлявали моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. 18 от водачите са установени в Шумен 6 в Нови пазар и 1 в Каолиново. “Това, което прави впечатление е, че всички са на възраст между 18 и 30 години.” – коментира ст. комисар Ялчън Расим.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *