Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Концерт на надеждата

Шуменската неправителствена организация “Сияйна зора” организира днес гала концерт на лауреатите  от XI конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания от цялата страна.  Концертът е под наслов “Неоткрити, красиви надежди” и се провежда в концертната зала на Общински младежки дом в гр. Шумен.

Събитието има за цел да представи възможностите и уменията на хора, ползващи различните видове социални услуги, както и работата на специалистите, работещи с тях. Конкурсът тази година се проведе за три поредни дни през месец септември в гр. Приморско, а днес шуменци могат да се насладят на прекрасните художествени изпълнения на участниците, заели призовите места в конкурса.

В гала-концерта се представят 12 състава от дом „Качулка“ в Твърдица, дом „Оборище“ Вълчи дол, два дневни центъра от Разград, защитено жилище в Овощник, община Казанлък, защитено жилище в Просторно, община Разград, Дом в с. Радовци, община Дряново, Дом с. Българево, дом в с. Черни връх, община Смядово. Важното е, че тези хора намират сили да участват в творчески формации и да се социализират по този начин, за първи път имаме и фокуси, което е твърде сложно за хора с ментални увреждания, каза Денка Стоянова от Сдружение „Сияйна зора“.

Концертът няма състезателен характер, всеки участник ще получи плакет и грамота, както и индивидуални подаръци както за участника, така и за неговия ръководител, уточни Стоянова и благодари на Община Шумен, на фирмите, подкрепили инициативата, на многобройните приятели на Сдружение „Сияйна зора“.

Концертът се финансира от Общински фонд ” Култура” след участие в проект и със съдействието и подкрепата на Община Шумен, Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ и приятели на Сдружение „Сияйна зора.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *