Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Концерт на Меши

Концерт с участието на Мария Гуезос Мажда (Меши) – музикалния посланик на унгарска и турска музика в Шумен и на Давид Гержон Борош предлага на шуменската публика Шаролта Папаи, унгарски лектор към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, представител на Институт Балаши при Министерството на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария.

Шаролта Папаи кани любителите на музиката на 12 май 2018 година от 19:00 часа в концертната зала на читалище „Добри Войников“. Концертът се организира с любезното съдействие на Алкомет АД.

 

 

Меши е певица от унгарско-марокански произход, носителка на наградата Junior Prima award. Завършила е Музикалната академия „Ференц Лист” в Будапеща в специалностите народно пеене и музикална педагогика. Понастоящем преподава в Музикалната академия в Будапеща и е активно участва в мултикултурната MUS-E програма. Концертира в Унгария и чужбина.

 

 

През 2009 г. Меши прекарва семестър в университета Мимар Синан в Истанбул, Турция. Там усъвършенства музикалните и инструменталните си умения при Ердал и Меркан Ерзинчан. Престоят й в Турция инспирира първия ѝ албум „Rainbow Bridge”, който обединява унгарски, турски и марокански народни песни.

 

„С народните песни бих искала да се превърна в мост между различните хора и култури“ – е мотото на Меши, което вдъхновява песните.

 

 

 

Входът за концерта е с безплатни покани, които могат да бъдат получени на касата на читалище”Добри Войников” от 9 май.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *