Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 251

Контрол на цените

Контрол на цените на паркоместата до зала „Арена“ и отчет за финансовите постъпления от използването на залата поиска на свое заседание днес комисията по култура към Общинския съвет в Шумен. Председателят Венцислав Венков коментира сигналите на граждани, че е имало различни цени за паркиране при проведени събития в предходния месец. Коментирана бе и липсата на отопление по време на представлението на Димитър Рачков. Зам.-кметът Найден Косев обясни, че това е единичен случай и че още на другия ден климатиците са били синхронизирани. Съветниците поискаха и да получат финансов отчет за събраните средства от проведените мероприятия в залата, както и за предоставянето й безплатно или при преференциални цени на различни общински или други структури.

Във връзка с предстоящата на 20 декември последна за годината сесия на Общинския съвет, комисията разгледа за втори път предложението за осъвременяване на имената на местности в Община Шумен. Общинската администрация е предоставила на комисията списък с имената на 190-те местности, които има български, турски или арабски произход. Комисията обяви като невъзможна идеята да бъдат сменени всички остарели названия, но прие за конкретни местности да бъдат внесени искания за промяна, които да бъдат обсъждани от специалисти.

За четвърти път комисията по култура обсъди и докладната с искане на фондация „Искра“ за удължаване с 10 години ползването на сградата на бивша детска градина в кв. „Еверест“. Според съветник Деян Станчев имотът има данъчна оценка 150 000 лв. и предложи сградата да се дава под наем или да се продаде и дори заподозря заиграване с ромския етнос. Зам.-кметът Найден Косев заяви, че всички етноси са равнопоставени и че фондация „Искра“ работи много добре с проблемните семейства и деца от ромски произход.  И този път комисията не можа да вземе решение, тъй като 2-ма гласуваха „за“, 2-ма – „против“ и 2-ма „въздържал се“. Въпросът ще се обсъжда на сесия.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *