Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Контрол в гората

Над 20 000 лева собствени приходи отдели ръководството на ДГС-Смядово за ремонт на Контролен горски пункт „Цонкова барака“. Обособени са нови санитарни помещения, а останалите стаи са преустроени. Изградена е канализация и сградата е санирана изцяло. Подменен е покривът и цялото обзавеждане на пункта.

Ремонта, който направихме не е самоцелен. В пункта постоянно има дежурен, който следи обстановката по време на пожароопасния сезон. През последните две години не сме допуснали нито един пожар на наша територия и правим всичко възможно, за да опазим горите от огнената стихия.

До тук лятото беше дъждовно и нямахме проблем, но през август се очаква повишаване на температурите, което неминуемо ще доведе до засушаване, а това от своя страна ще увеличи риска от пожари.  Всички ние виждаме какво става в съседна Гърция и сме взели всички превантивни мерки, за да не допуснем възникване на пожари на територията на ДГС-Смядово, коментира директорът на стопанството инж. Сава Савов.

Припомняме, че в териториалното поделение бяха изградени 11 000 метра минерализовани ивици и 27 000 линейни метра лесокултурни прегради, които да спират разпространението на огъня при евентуален пожар.  В горите се извършва денонощно наблюдение, но въпреки това инж. Савов приканва всички граждани, които забележат огън в горските територии или в близост до тях, да подадат сигнал на телефон 112.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *