Използвате ли дърва/въглища за отопление?

or

гласували: 618

Инспектори в “Арената”

Със състезания с велосипеди и тротинетки и концерт на Део и Дара в “Арена Шумен” приключи първото издание на инициативата “С предпазен колан на задната седалка”, насочена към създаване на навици и осигуряване на безопасност при пътуване в автомобил на учениците от 1 до 4 клас в община Шумен.

Обучението на деца от доброволци от компаниите и организациите, ангажирани с идеята за безопасно пътуване на децата започна през есента на 2018 година първо в паралелките от втори до четвърти клас, а от пролетта почетното звание “Инспектори по коланите” получиха и първокласниците в общината – общо 3240 деца. “Кампанията е провокирана от фрапиращата статистика за пътния травматизъм. Целта е да повиши вниманието на децата и да изгради съзнателно отношение за поставяне на колани при пътуване в автомобилите.” – разказа от сцената в “Арена Шумен” Мая Блъскова от “Алкомет”.

След обучението в класните стаи през есента и пролетта, дъждовният съботен ден беше посветен на забавлението. Шуменската полиция осигури зрелищно появяване на водещия на Део на сцената, като го докара с катаджийска патрулка. Део препита произволно избрани ученици от залата за знанията им по използване на предпазни колани и помощни седалки и столчета, след което започна забавната част.

Разделени в отбори ученици от шуменските училища се надпреварваха с времето и помежду си в слалом с велосипеди и тротинетки, а най-добрите получиха награди в няколко категории. След това теренът на “Арена Шумен” се превърна в дансинг, където момчета и момичета се забавляваха с песните на Део и тийнейджърския идол Дара.

Инициативата “С предпазен колан на задната седалка” се осъществява с подкрепата на Община Шумен и със съдействието на “Херти” АД, “Алкомет” АД, “Телепол”, “Рока България”, “Теси”, “Примекс”, “Unicredit Bulbank”, “Лифтком”, “Фикосота”, “The Bakers”, “БулМаг”, “Бони”, Шуменски университет, БЧК, ОДМВР Шумен, РУО – Шумен, ШУМ.БГ, в. “Шуменска заря”, Радио Шумен, Дарик радио, shmoko.bg, а “огънчето” за запалването на кампанията в Шумен подаде “Солвей Девня”, която първа у нас поде кампания за безопасно пътуване на децата в леките автомобили.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *