Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Изтекли им водите

Сигнал на дежурен зелен телефон за нерегламентирано наводняване със замърсени води от завода на турската компания “Дюра Тайлс БГ” е постъпил в РИОСВ – Шумен на 8 февруари 2018 Според съобщението от инспекцията вода с белезникав цвят е изтичала в имоти намиращи се източно от Завода за керамични плочи „Дюра тайлс БГ“ АД в Нови Пазар.

Екип от експерти е извършил проверка на място, включително и на предприятието „Дюра тайлс БГ“АД. Установило се, че вследствие на обилните валежи, голямо количество замърсена дъждовна вода от площадката на предприятието се изпуска свободно от тръба в съседен стопански път. Наводнени са съседни имоти.

 

За прекратяване на свободното изпускане на дъждовни води и недопускане на повторно такова, са дадени предписания за изграждане на пречиствателно съоръжение и заустването им в съседна канализационна мрежа на Нови Пазар.

 

Предстои съставяне на Акт за установено административно нарушение (АУАН). Заводът за керамични изделия “Дюра Тайлс БГ” е част от структурата на турския холдниг “Акгюн Серамик” и вече се случи да пишем на два пъти за него тази седмица заради сериозни нарушения в трудовото законодателство.

Коментари

  • Ахил февруари 10, 2018 в 9:14 am

    Така ще е.Свиквайте с наплива от турски псевдо-бизнесмени.Ще ни заливат с мръсотия и кал.Натискат се да си произвеждат боклуците тук,защото им е по евтино,и лесно ще изнасят за европата.А опазването на природата ни, и експлоатацията на на евтината българска работна ръка…не е от значение.Аман от измислени “инвеститори”

  • Mengele февруари 10, 2018 в 12:33 am

    Аре гонете ги мангали вмирисани. Всеки ден ли ще четем за нарушенията им?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *