Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 307

Извънредно за водата

Извънредна сесия по проблемите на водния сектор ще събере общинските съветници в Шумен на 10 март. Преди това, на 28 февруари, ще заседава консултативният съвет, за да определи дневния ред и важните за обсъждане въпроси. Предложението бе на председателя на местния парламент Красимир Минчев и бе подкрепено от представителите на групите съветници.

Причината за поредната извънредна сесия е острата необходимост от предприемане на спешни мерки и конкретни действия за предотвратяването на възможна нова по-голяма криза с водата. Според Минчев, съветниците трябва да вземат информирано решение, което може да стане само при условие, че бъде чуто мнението на ВиК специалистите, както и на ресорните министри.

Съветникът Красимир Костов предложи освен сегашният управител на ВиК Илиян Илиев, да бъде поканен и бившият управител Светлозар Дамянов, както да бъде поканен и вицепремиерът Томислав Дончев, който оглавява антикризисния щаб по водните проблеми. Костов предложи още сесията да изготви програма за финансиране, която да бъде отправена до кризисни щаб, откъдето да бъдат предвидени средства за шуменските обекти.

Преди извънредната сесия на Общинския съвет, на 28 февруари ще бъде редовното заседание на местния парламент. По предложение  на кмета Любомир Христов ще се обсъжда включването на Шумен в инициативата за довеждане на вода от система “Дунав”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *