От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 239

Игрите на града

Градския ученически парламент – Шумен организира първото по рода си състезание – “Игрите на града”, което цели да мотивира младите хора да научат повече за града и родината си по интересен и различен начин. То ще се състои на 14.07.2019 г. от 16 ч. на входа на парк „Кьошкове“.

Програмата бе представена на пресконференция днес от Юриета Иванова, зам.-председател на Градския ученически парламент.

В събитието се очаква да участват около 220 скаути от Полша, Словакия, Македония, Франция, Австрия, Румъния и България, които в момента са на лагер в Шумен, както и около 50 младежи от Шумен. Организаторите предвиждат интересни прояви, една от които е викторината. Тя ще се проведе в три кръга: „Историята на Шумен и България“, „Световна история и култура“ и най-занимателният панел – „Водна война“, където във всеки спукан воден балон ще има букви, от които трябва да се подредят думи, разказа Юриета. Искахме да представим важни събития по по-интересен начин, защото в училище те се поднасят доста сухо, казва Юриета. Въпросите за викторината са измислени от самите тях, като са подбрани интересни факти. Целта ни е участниците да научат нещо по по-интересен начин. Решихме да направим нещо от нас, за нас“, коментираха организаторите, сред които е и доброволецът Лъчезар.

За участниците е предвидена забавна и интересна програма с участието на младежки формации. Победителите ще получат плакет, подготвени са и малки подаръци за участниците.

„Ако си младеж, който изпитва интерес към миналото! Ако имаш желание на обогатиш знанията си! Ако умееш да се смееш! Ако обичаш да се забавляваш! Ако желаеш да се запознаеш с други млади хора, които имат същите интереси като твоите, то тогава това е ТВОЕТО събитие! Сигурни сме, че след приключване на игрите ще бъдеш по-щастлив и горд, че живееш в Шумен!“, пише на фейсбук страницата на „Игрите на града 2019“.

Оттам напомнят, че в игрите имат право да участват всички младежи от град Шумен, които имат предварителна заявка за участие и са си формирали отбор, състоящ се от трима души. За заявки можете да пишете във фейсбук или да се свържете  на тел 0885458850.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *