Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 281

Ивънредно за водата

Извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен е насрочено на 13 февруари-сряда, от 14.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен.

В дневния ред е включено обсъждане и приемане на доклад от работна група, изготвила анализ и предложение за промени на Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги. Ще бъде обсъдено предложение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изменение на клаузи по Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги. На дебат подлежи и предложението до КЕВР за изменение на цената за услугата доставяне вода на потребителите.

Насроченото за 10 февруари Общо събрание на съдружниците във ВиК Шумен ООД на практика не се състоя, тъй като представителят на държавата гласува против предложената единствена точка в дневния ред, с която се искаше връщане на цената на водата от 2018 г. По-ръно пък министър Аврамова заяви пред депутати, че новата цен е калкулирана в инвестициите и няма как да се намалява.

На пресконференция в Шумен вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил, че проблемът с водата ще бъде решен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *