Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 146

Злато от Москва

Със златен медал от XII Открита Московска Олимпиада по Информатика се завръща българският състезател Радослав Димитров, а Мартин Копчев се прибира в България със сребро. Новината съобщи ръководителят на българската делегация в Москва Бисерка Йовчева от шуменската школа по информатика “А&Б”. Радослав е от Пловдив, Мартин от Габрово, а от останалите български състезатели най-близо до медалите са били Петър Ангелов и Иван Ганев от Шумен и Захари Маринов от Плевен.

Откритата Московска олимпиада по Информатика се състоя от 7 до 10 март в Москва. “Това е едно от най-престижните състезания по информатика в света. Подборът за финалният кръг се извършва в два предварителни кръга като в първия участваха 2061 състезатели от цял свят, от които до втори кръг достигнаха 500 и на финала бяха поканени 350 от всички участващи в подборните кръгове състезатели.” – обясни Бисерка Йовчева.

В състезанието са участвали ученици на възраст от 12 до 20 години от различни страни в света. От българските участници до финален кръг са били допуснати Радослав Димитров от МГ „Акад. Кирил Попов“ – гр. Пловдив; Мартин Копчев, Добрин Башев, Цвета Тодорова и Пламен Динев от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, гр. Габрово; Захари Маринов от МГ „Гео Милев“, гр. Плевен, Стоян Малинин от ПМГ „Академик Боян Петканчин“, гр. Хасково и Иван Ганев, Петър Ангелов, Марин Йорданов и Александър Георгиев от Школа А&Б. Представителите на Школа А&Б се обучават в ППМГ „Нанчо Попович“, гр. Шумен, с изключение на Александър Георгиев, който е от Хасково, во от 6 години вече се подготвя в Школа А&Б.

Българските състезатели бяха придружени от своите ръководители – Зарница Дженкова от Габрово, Бистра Танева от Пловдив и Мария Русева от Плевен, а ръководител на българската делегация както споменахме Бисерка Йовчева от Школа А&Б.
“Представянето на нашите ученици беше отлично. Заслужихме уважението на участниците от всички страни. С повече медали от нас са само руснаците, докато румънците имат същото представяне, а сърбите са с медал по-малко. Гордеем се с вас, момчета и момичета!” – коментира след края на олимпиадата Бисерка Йовчева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *