Доволни ли сте от резултатите от евроизборите?

or

гласували: 285

Запечатаха HAPPY BUY

dav

Заради финансови нарушения, данъчните запечатаха магазин за китайски стоки до пазара в Шумен. При извършени контролни действия в обект на бул.“Симеон Велики“ № 153, стопанисван от фирма „Гранд 8“ ООД и известен с търговско наименование HAPPY BUY, органите от звеното “Фискален контрол” при извършена проверка на принципа на тайния клиент и за покупка на стойност 4,50лв. не им е издаден фискален касов бон. В обекта се предлагат предимно китайски и турски стоки.  Само за 2 часа от началото на работния ден в обекта е установена разлика в касовата наличност към 10,25ч. на 27.12.2018г. в размер на 1 073лв. Магазинът е поставен под физическо наблюдение през целия ден, като в присъствието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лева. При проверка в програмния продукт е установено, че за предходни периоди фирмата декларира среден оборот от 1 000лв. до 2 000лв. На търговецът е съставен акт за административно нарушение и магазинът е запечатан за срок от една седмица,  съобщават от ТД на НАП Варна, офис Шумен.

Запечатването на обекта за 7 дни се извършва след като наложената административна мярка е потвърдена с Определение на Шуменският административен съд.

Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка “запечатване на обект” е за срок до 30 дни и се прилага само в няколко случая. Първата група от тях е за неиздаване на касова бележка, “пропускане” на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или когато търговецът използва фискално устройство, което не отговаря на изискванията за одобрен тип или няма изградена дистанционна връзка с НАП. Втората група нарушения са свързани с използването на електронни системи с фискална памет, които не са от одобрен тип или са модифицирани чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти.

От НАП Варна напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG.

Нека гражданите, на които не се издават касови бележки или се издават бележки без този реквизит, да сигнализират в приходната агенция на тел. 0700 18 700 или на електронната поща на infocenter@nra.bg.

Продължава засилен контрол на търговците в Североизточна България  от инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна. Фискалните агенти  следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *