От кого сваляте доверието?Премиера(<-) или Президента(->)?

or

гласували: 258

Заедно за Шумен

Вярвам, че всички ние заедно ще работим за бъдещето на нашия град, за да го направим един модерен и проспериращ град за нашите деца. Това каза в приветствието си към шуменци кметът Любомир Христов по повод Деня на Шумен – 11 май. Празникът започна с издигане на знамената на България, ЕС и Шумен под звуците на трите химна.

На церемонията присъстваха кметът Любомир Христов и неговите заместници, шуменските народни представители, църковни лица, областният управител проф. Стефан Желев, ръководители на държавни институции, бивши кметове и почетни граждани, ученици от шуменските училища.

Малко по-късно започна тържествената сесия на Общинския съвет, посветена на празника на града. Тя бе открита от председателя проф. Борислав Беджев. „Делото на Кирил и Методий има историческо значение. Светите братя вливат нов живот, изпълват ни със законна гордост, че сме дали нещо на света“, каза проф. Беджев и припомни заслугите на Шумен за многото първи неща, които са се случили тук. Той призова общинските съветници да работят активно, делово и рационално, за да постигат добри решения за Шумен.

Кметът Любомир Христов се отказа от традиционното си слово и припомни стара случка с представители на далечна Якутия, които чрез него са изказали благодарност на българския народ за делото на светите братя Кирил и Методий, дали писменост на много народи. „Благодаря на всички, които ми помагат и вярвам, че въпреки противоречията, работим за Шумен и ще продължим да работим в името на шуменци“, каза Христов.

Областният управител проф. Желев припомни историческите факти, които ни правят наследници на нашите предци, но призова да направим равносметка доколко достойни сме сме за тях, „защото ние в известна степен определяме живота на шуменци“, каза Желев.

Днес е празник на духа, културата, книжнината, но преди всичко представителите на местната власт трябва да се обединим около общите ценности, призова съветникът от БСП Веселин Пенчев и допълни „Днес е ден на равносметка – дали любовта към Шумен се отразява на нашите действия.

Приветствие поднесе и съветникът от ДПС Метин Джамбазов.  Да работим заедно, принципно  и в полза на Шумен , призова и Джамбазов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *