Одобрявате ли напускането на парламента от БСП?

or

гласували: 96

Живопис на Платото

От 3 до 9 октомври ще се проведе IX национален пленер по живопис „Шуменско плато“, съобщават от  Дружеството на шуменските художници. Целта на пленера е  създаване на ползотворни тврочески контакти на художници от различни градове в страната, както и опознаване на културно-историческото наследство на Шумен, природните му забележителности и популяризиране на района като притегателно място за създаване на изкуство, уточняват от Дружеството.

В пленера ще участват 10 творци – 5 от Дружеството на шуменските художници и 5 от страната. Участници в предходното издание няма да могат да се включат.

Кандидатите за участие в пленера трябва да изпратят творческа биография и снимки на до 5 свои творби във формат JPG, на имейл адрес:  Shumen.artist@gmail.com. Крайният срок за получване на материалите е 13.09.2018 г. Избраните творци ще бъдат уведомени по пощата и до 20.09.2018 г. трябва да потвърдят участието си. Местата на непотвърдилите ще бъдат заети от резервите в списъка.

Пленерът се провежда на територията на Природен парк „Шуменско плато“. Той приключва с изложба от творбите, създадени по време на пленера. Всеки от авторите подарява по една творба на Община Шумен за попълване на творческия й фонд, а Общината от своя страна предоставя една от картините на ХГ „Елена Карамихайлова“.

Нациналният пленер се организира от Община Шумен и Дружеството на шуменските художници.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *