Одобрявате ли новогодишната реч на президента Румен Радев

or

гласували: 252

Пламъци в ЕСПУ-то

Пожар е избухнал в СУ “Васил Левски” в Тракийския квартал в понеделник следобед. Според шефа на шуменската пожарна Иван Иванов огънят е пламнал от последния етаж на сградата в южния корпус. В тази част на училището не е имало деца и хора от персонала на учебното заведение.

Сигнал за пожара е постъпил в 16:15. В момента на инцидента на територията на училището е имало ок. 150 от общо 500-600 деца, обясни директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим, който пристигна на местопроизшествието заедно с кмета на общината Любомир Христов и заместникът му по строителството инж. Боян Тодоров. Всички ученици са били изведени успешно на безопасно разстояние, а да гасят пожара били изпратени три екипа огнеборци. Те се справиха с пламъците за по-малко от 10 минути.

 

 

В училището тече ремонт по ОП “Региони в растеж”. Строителните работи се изпълняват от фирмата “Джи Пи Груп” и включват подмяна на хидроизолация на покрива и вероятно при нейното извършване е станал и инцидентът. Освен това се предвижда нова тухлена зидария; подмяна на обшивка от поцинкована ламарина при улуците на сградата, ремонт на комини и отвори в покрива, подмяна на вътрешни и външни врати и прозорци, направа на топлоизолационна система върху външните стени, подмяна на водопроводни тръби и др. Освен външен ремонт е предвиден ремонт на стаите и на санитарните помещения, както и реконструкция на асфалтовата настилка по спортните площадки.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *